J-pentue

Yhdistelmä: Tähtitaian Melina + Saagan Chili Pepper Man

11.4.2013


Tähtitaian Jengijohtaja - Mortti

Mortti on reipas ja avoin poika, joka on pienestä pitäen tottunut elämään isojenkin koirien kanssa. Kaverina ollut myös ihmislapsia. Rohkea luonteinen ja sopeutuvainen kaveri! Mortti etsii tällä hetkellä kasvattajan luona uutta kotia osamaksusopimuksen epäonnistumisen vuoksi.

mortti_047.jpg


Tähtitaian Jalometalli - Vito

Vito kotiutui meille 12-viikkoisena ja on ollut alusta asti erittäin eläväinen ja rohkea poika. Viton sosiaalisuus ei katso ikää eikä kokoa, tuntuu rakastavan kaikkea liikkuvaa. Luonteensa puolesta päättäväisyyttä löytyy, esimerkiksi ihan siihen asti kun ulkona sataa niin pissatuslenkit mennään aikalailla kaikki neljä jarrua lukossa. Egoa löytyy vaikka koko ei päätä huimaa. Kovin pienestä alkoi jalan nostaminen lenkillä ja tällä hetkellä lenkkeily on alkuunsa melkoisen hidasta puuhaa kun joka risu tarvitsee merkata. Sisäsiisteys asiasta annan Vitolle 10p ja papukaijamerkin se kävi nopeasti ja helposti. Välillä tuntuu että korvat on vaan koristeena ja tehdään juuri niin kuin itse tykätään, mutta Vito on helposti motivoitavissa herkuin ja leikin avulla. Tällä hetkellä tuntuu että mieli puuhaa on lenkkeily ja ”tavaroiden piilotus”. Nimittäin sohvatyynyjen välistä on löytynyt eräskin luu. Se on lähes harrastus Vitolle jemmata niitä eri paikkoihin,esimerkiksi kuonollaan työntelee ne peiton alle jemmaan. Myös mukavaa Vitosta on pureskella lattioilta löytyviä pikku ihmisten tavaroita, muutamat kynät ja muut pikku tavarat ovat nähneet loppunsa Viton hampaiden kautta. Näyttely harrastus on aloitettu hyvällä menestyksellä ja sen parissa jatkamme.

Vito kyllä valtasi meidän ihmisväen sydämet kertarysäyksellä ja nopeasti.

Vitolla epäillään epilepsiaa, mutta diagnoosi on varmistamatta toistaiseksi.

vito.jpg


Tähtitaian Jippojoonas - Jippo

Jippo asuu tyytyväisenä isäntäperheen silmäteränä Turussa. Päivät täyttyvät pitkistä lenkeistä jolloin Jipolle riittää niin ihmiskavereiden rapsutuksia kuin lajitovereidekin nuuskuttamistuokioita. Kehuja Jippo saa aina kettumaisten piirteiden ja pienen kokonsa ansiosta.  Emännällä on hankittuna kaikkea kivaa pientä omassa vaatehyllyssäni ja olenkin ainoa koira näillämain jolla on  formulatallin toppatakki. Luonnetta Jipolla löytyy joka lähtöön. Käytöstavat ovat pojalla hienot ja yhteistyö onnistuu mallikkaasti. Ulkona on uskalias ja nyt haukkuherkkyyskin on vähäistä. Sisällä leikimme, piilottelemme namuja aktiivileluun ja Jippo nauttii siitä. Lempilelu on karvainen kettukaveri, josta nenänpää, silmät ja häntäkarvatkin ovat vallan lähteneet. Sitä heittelemällä Jippo jaksaa pomppia ja juosta päivät ympäri kotia. Ainoa harmi oli tuossa kuukausi sitten alkanut kennelyskä, jota sairastimme 2 viikkoa ja silloin emme saaneet leikkiä koiraystäviemme kanssa.

20131124_214118.jpg


Tähtitaian Jääkuutio - Pepe

Pepe on utelias, reipas, seurallinen ja rohkea pikkukoira, joka ei ujostele ihmisiä eikä uusia paikkoja. Pepe on kaikkien ihmisten kaveri ja nuolee mielellään kaikkien kasvot jo tutustuessaan. Auton tullessa pihaan pepe on innokkaana ja malttamattomana ovella odottelemassa ja tervehtii iloisena tulijaa. Pepellä on muutama koirakaveri, joiden kanssa on mukava touhuta - sopivin leikkikaveri on kiinanharjakoira Sulo. Vieraita koiria ja erityisesti kissoja pitää ensin haukkua kovasti. Pepe leikkii mielellään perheemme 12-ja 9-vuotiaiden lasten kanssa nouto- ja piilotusleikkejä. Kesällä Pepe metsästää myös heinäsirkkoja. Pepe katselee mielellään ulos ikkunasta sohvan selkämykseltä, ja viihtyykin ulkona sateella tai paisteella. Pepe tykkää lämmöstä ja etsiikin sisällä sopivan aurinkoisen ja lämpimän paikan päiväunilleen. Viihtyy myös sylissä, nautiskellen rapsutuksista, hellyydestä ja huomiosta. Meidän rakas Pepe on rauhallinen ja kiltti, mutta välillä myös vauhdikas ja villi. <3

pepe.jpg


Tähtitaian Juippipoika - Manu

Manu on utelias, rohkea ja reipas.  Perheessämmehän on siis kahden aikuisen lisäksi kaksi ihmislasta, ja koirakavereina Manulla kaksi tyttöchihua.
Manu rakastaa kaikkia ihmisiä, aikuisia ja lapsia ja tosi uteliaasti lähestyy kaikkia, mutta nopean tutustumishaistelun jälkeen jo jatkaa eteenpäin kohti uusia seikkailuita. Nurkantakanahan voi olla jotain vielä kiinnostavampaa.
Toisaalta ulkona kävelyillä on todella haukkuherkkä, varsinkin vieraille koirille pitää melkomoisen konsertin. Kaikki vieraat koirat joihin pääsee paremmin tutustumaan (siis sukulaisten ja tuttavien koirat) niin hyväksyy kyllä.
Manu on tietysti vielä kovin leikkisä ja pentumainen. Kaikki mitä tehdään yhdessä niin hän on innolla mukana. Metsäretket on perheen yhteinen harrastus. Mökillä nauttii vapaanaolosta, ja kesällä kävi järvessä uimassakin, jota meidän toiset hienohelmat eivät kyllä ole tehneet.
Pentukurssilla kävimme, ja se olikin kyllä hyödyllinen. Manu osaa luoksetulon, istu- ja maahankäskyt, mutta tietenkin vain jos sattuu huvittamaan, eli jos palkkio on tarpeeksi hyvä ;)
Sisäsiisteyden kanssa teemme vielä töitä.

manukuva1.jpg


Tähtitaian Jokeri - Mikki

Mikki on aivan ihana luonteinen kiltti nuori mies. Rakastaa lenkillä käymistä ja ulkonaoloa yli kaiken. Mikään sylivauva ei ole mutta hyvinkin hellyydenkipe poika. Kymmeniä kertoja pävässä tulee hakeaan rapsutuksia ja suukottelisi vaikka kuinka pitkään. Kotona kaverina olevan chihuahua neiti Minnin kanssa onkin oikein kilpailu kumpi saa enemmän huomiota ja hellyyttä. Tämä pariskunta on kuin paita ja peppu, siellä missä on toinen on varmasti myös toinenkin. Luiden järsiminen on myöskin mieluista puuhaa ja heiteltyjen lelujen noutaminen on leikki, jota jaksaisi loputtomasti. Mikki on ollut täysin terveenä. Mikki on rohkea poika, eikä tunnu pelkäävän mitään.

mikki.jpg