Kasvattaja

Olen syntynyt vuonna -86. Koko ikäni olen asunut maalla ja meillä on aina ollut eläimiä. Äitini kasvatti aikoinaan rotukissoja, sekä tanskandoggeja. Koirat pienenivät pikkuhiljaa, ja viimeisin koira mikä meillä kotona oli, oli kiinanharjakoira. Omille muutettuani, meille tuli mieheni kanssa ensin kaksi kissaa, ja sitten joidenkin vuosien päästä chihuahua Nana. Ensimmäinen pentue syntyi alkuvuonna 2008.

Nykyään asumme mieheni kanssa kotikunnassamme, omakotitalossa, neljän lapsemme kanssa. Ensimmäinen lapsemme Veeti syntyi vuonna 2007, Väinö vuonna 2009, Fiona 2010 ja Venni 2014.Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tämän porukan kanssa siis riittää.

Ainut harrastus johon panostan, on koirat. Niiden kanssa ollaan kokeiltu arkitottista, ja näyttelytreenejä käydään säännöllisesti. Sekä tietysti näyttelyt itsessään vievät jonkin verran aikaa.

Itselleni kasvattajana on tärkeää kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria. Näyttelyinnostus on vienyt minut kokonaan mukanaan, ja yritän päästä näyttelyissä mahdollisimman paljon käymään. Kasvattien omistajille minulla ei kuitenkaan ole velvoitteita näyttelyttämiseen.

Omista kasvateistani olen halunnut koota tänne kotisivuille pienen omistajan kuvauksen koirasta. Sieltä löytyy tietoa terveydestä, luonteesta ja usein myös uusista kavereista. Pyrin päivittämään tuoreita tietoja ja kuvia kasvateistani sivuille säännöllisesti.

Chihuahua rodun lisäksi itseäni kiinnostaa kovasti aikoinaan äitini kasvattamat tanskandoggit. Tämä pitkäaikainen haave on saanut vihdoin tuulta purjeisiinsa, ja meille muutti ensimmäinen tanskandoggityttö sijoitukseen kesällä 2016.

-Teija