Kasvattaja

Olen syntynyt vuonna -86. Koko ikäni olen asunut maalla, ja meillä on aina ollut eläimiä. Äitini kasvatti aikoinaan rotukissoja, sekä tanskandoggeja. Koirat pienenivät pikkuhiljaa, ja viimeisin koira mikä meillä kotona oli, oli kiinanharjakoira. Omille muutettuani, meille tuli mieheni kanssa ensin kaksi kissaa, ja sitten joidenkin vuosien päästä chihuahua Nana. Ensimmäinen chihuahua-pentue syntyi alkuvuonna 2008.

Nykyään asumme mieheni kanssa Mynämäellä omakotitalossa, neljän lapsemme kanssa. Lapsemme ovat syntyneet: -07, -09, -10 ja -14. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tämän porukan kanssa siis riittää. Lapset ovat pienestä alkaen oppineet elämään koirien kanssa, ja on ihanaa nähdä miten pennut tottuvat meillä myös lapsiin.

Oma vapaa-aikani pyörii koirien ehdoilla. Niiden kanssa ollaan kokeiltu arkitottista, ja näyttelytreenejä käydään säännöllisesti.

Itselleni kasvattajana on tärkeää kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria. Näyttelyinnostus on vienyt minut kokonaan mukanaan, ja yritän päästä näyttelyissä mahdollisimman paljon käymään. Kasvattien omistajia koitan ahkerasti houkutella kehiin, tarpeen mukaan koira voi tulla sinne myös minun kanssani. Pyrin pitämään aktiivisesti yhteyttä kaikkiin kasvatteihini. Järjestän säännöllisesti myös yhteisiä tapaamisia.

Minulla on paljon yhteisomistuskoiria, sijoituksella tai vastaavilla sopimuksilla. En halua kotona pitää suurta määrää koiria, sillä en koe että minulla olisi tarpeeksi aikaa kaikille. Chihujen kanssa isossa/sekalaumassa sisäsiisteysasiat on haastavia ja itse haluan että koirat toimii myös tässä mielessä.

Ensimmäinen tanskandoggi meille muutti 2016 ja ensimmäinen tanskandoggi-pentue syntyi 2020. Pyrin saamaan näitä kasvatteja myös kehiin ja terveystarkastuksille tulevaisuudessa. Uudessa rodussa on itselleni paljon oppimista, ja olenkin kiitollinen avusta, jonka olen muutamalta kasvattajalta asiassa saanut.

Itselleni kasvattajana tärkein asia on rodunomainen, terve koira, joka on toimiva lemmikki perheessään. Mikäli sinulla on kysyttävää kasvateistani tai kasvatustyöstäni, ole rohkeasti yhteydessä.

-Teija